Fabrika železničkih pragova u Kosjeriću

Bez autora
Jul 25 2011

Ukupna vrednost investicije italijanske firme "Margariteli" biće sedam miliona evra. Opština Kosjerić daje dva hektara zemljišta. Italijanska firma "Margariteli" iz Peruđe i šabački "Inter-kop" potpisali su danas ugovor o osnivanju fabrike u Kosjeriću za proizvodnju betonskih železničkih pragova ukupne vrednosti investicije sedam miliona evra. Ta fabrika će godišnje proizvoditi 150.000 betonskih pragova. Planirano je da izgradnja fabrike bude završena do kraja ove godine, posle čega će, u naredna dva meseca, italijanski partner instalirati svu potrebnu opremu i tehnologiju. Pokretanje tog projekta je realizovano nakon stručnih analiza u kojima je zaključeno da će u sledećih 15 godina, na globalnom nivou, proizvodnja betonskih pragova porasti za oko 50 odsto. Opština Kosjerić, kao doprinos, obezbedila je dva hektara zemljišta za tu namenu, uz očekivanje da će prvih 60 zaposlenih biti pretežno stanovnici tog kraja.

Fabrika železničkih pragova u KosjerićuUkupna vrednost investicije italijanske firme "Margariteli" biće sedam miliona evra. Opština Kosjerić daje dva hektara zemljišta.

Italijanska firma "Margariteli" iz Peruđe i šabački "Inter-kop" potpisali su danas ugovor o osnivanju fabrike u Kosjeriću za proizvodnju betonskih železničkih pragova ukupne vrednosti investicije sedam miliona evra, saopštio je "Inter kop".

Kako je navedeno u saopštenju, ta fabrika će godišnje proizvoditi 150.000 betonskih pragova.

Planirano je da izgradnja fabrike bude završena do kraja ove godine, posle čega će, u naredna dva meseca, italijanski partner instalirati svu potrebnu opremu i tehnologiju.

Pokretanje tog projekta je realizovano nakon stručnih analiza u kojima je zaključeno da će u sledećih 15 godina, na globalnom nivou, proizvodnja betonskih pragova porasti za oko 50 odsto.

U saopštenju se navodi da je opština Kosjerić, kao doprinos, obezbedila dva hektara zemljišta za tu namenu, uz očekivanje da će prvih 60 zaposlenih biti pretežno stanovnici tog kraja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik